Galleri Nevernes

Salgsutstillinger og fastutstillinger

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Kunstnere sommer 2021

Kåre Kivijärvi

Fotografier

Trollmannen fra nord – en mester med svart-hvitt fotografi.

Kåre Kivijärvi (1938-1991) er sentral innen norsk kunstfotografi, og var den første norske fotograf som oppnådde bred anerkjennelse som billdedkunstner.

Kare Kivijarvi

Magdalena Bürgin-Borch

Billedtepper

Magdalena Bürgen-Borch er født i Basel i Sveits i 1947 og har sin utdannelse fra «Basel Kunst- und Handwerkschule» og videreutdanning fra Oslo. Hun kom til Norge i 1972 og har bodd i Nord-Norge fra 1973.

Hun har tidligere stilt ut sine tepper på Festspillene i Nord-Norge og hatt flere separatutstillinger både i Sveits og Norge. Den siste i Sømna i 2020.

Hun har også hatt utsmykkingsoppdrag i kirker og andre offentlige bygg. Billedteppene har alltid et budskap, enten det er et sakralt motiv som skal fungere i et kirkerom, eller et teppe som skal oppleves helt fritt og uavhengig av omgivelsene. Noe av Magdalenas kjennetegn er bruk av sterke farger og dristige linjer.

Magdalena Burgen-Borch

Faste utstillinger

På brygga henger et stort antall malerier av Even Ulving, født på Ylvingen. Disse bildene hører til under det vi betegner «faste utstillinger». Even Ulving malerier i Brygge 1 , og Birger Berthils i Fjøsen. I Hovedhuset Kjell Nupen og Svein Hovdes kleshengerutstilling.

Bilder fra utstillinger