Galleri Nevernes

Salgsutstillinger og fastutstillinger

Salgsutsilling sommer 2023

Eva Christin Laska

Billedkunst

Liberty 40×40 cm
Foto/DGA trykk på bommullspapir

Eva Christin Laska (f. 1969) er en anerkjent kunstner med en mangfoldig bakgrunn. Hun ble utdannet ved Kunst- og Håndverkskolen i Budapest, der hun spesialiserte seg som illustratør og grafisk designer. Hun arbeider i skjæringspunktet mellom foto, illustrasjon og maleri, og hennes kunstverk kjennetegnes av en unik teknikk og uttrykksform.

Råmaterialet i Eva Christin Laskas bilder er vanligvis fotografier, som hun bearbeider lagvis digitalt for å skape et spennende visuelt uttrykk. Deretter bruker hun håndkolorering med pastellkritt for å tilføre bildene sine en særegen karakter. Dette skaper en kombinasjon av det digitale og det håndverksmessige, og resulterer i kunstverk som er visuelt slående og fengende.

I tillegg til sin kunstneriske praksis har Eva Christin Laska tidligere drevet Galleri Laska og har hatt utstillinger både nasjonalt og internasjonalt. Hun har også jobbet på spennende oppdrag, som da hun ble bedt om å lage 16 illustrasjoner til Thom Hells album «Happy Rabbit», dedikert til hans sønn.

 

Ragnhild Wik

KUNSThåndverk

Ragnhild Wik (f. 1969) er en anerkjent keramiker og kunstner som er kjent for å lage unike keramiske kunstverk og bruksobjekter. Hennes arbeid bærer preg av en leken, ufullkommen og fryktløs tilnærming til materialene. Hun praktiserer en intuitiv og fri arbeidsprosess, samtidig som den kan være tidkrevende og repetitiv. Ragnhild Wik former ofte elementer og objekter for hånd, og dette skaper små endringer og unike kvaliteter i hvert enkelt verk.

Ragnhild Wiks bakgrunn fra tekstil og keramikk har inspirert henne til å utforske kombinasjoner av disse materialene, og hun søker å oppnå bevegelighet og klang i sine skulpturer. Balansen mellom mennesker og natur er et sentralt tema i hennes arbeid, og hun finner inspirasjon i mektige naturfenomener. Hun er lidenskapelig opptatt av å skape og formidle håndlagede funksjonelle objekter, taktile skulpturer og romlige fortolkninger.

Før sin kunstneriske karriere hadde Ragnhild Wik en betydelig rolle som designsjef på Porsgrund Porselænsfabrik og var med på å grunnlegge merkevaren Wik & Walsøe. I 2014 etablerte hun sitt eget keramikkverksted i en stall i gamlebyen i Oslo. Ragnhild Wik er drevet av arbeidsglede, kunstnerisk frihet og gleden ved å skape med egne hender. Hun setter pris på læring og videreutvikling gjennom å utfordre regler, utforske nye teknikker og eksperimentere med ulike materialer.

Mona Eckhoff Sørmo

Billedkunst

Mona Eckhoff Sørmo( f.1969, Trondhjem) er billedkunstner bosatt i Oslo, med utdannelse blant annet fra Kunstakademiet i Bergen, Madrid og Praha. Hun er medlem av NBK (Norske billedkunstnere), TF (Tegnerforbundet), LNM (Landsforeningen norske malere) og er innkjøpt av bla. Sørlandets kunstmuseum og til Statoils samlinger.

 

Hun har gjort en rekke offentlige utsmykninger, og er nå aktuell på Galleri Nevernes, samt med malerier på årets sommerutstilling i Kunstforeningen Verdens Ende på Tjøme, og som illustratør i bokprosjektene  ”Ski i sjela”, og ”Tanker som Flyr”.

 

 

Eckhoff Sørmos kunstneriske virke omhandler maleri, foto, tegning og installasjon. Tematikken dreier ofte rundt observasjoner av natur og kultur, satt i sammenheng med livssykluser og mikro/ makro strukturer. Kontrasten spenner fra det fine, detaljerte, til det grove og skulpturelle. Størrelsene varierer fra det minimale til store monumentale verk, og bildene opererer ofte konseptuelt i forhold hverandre og utstillingsrommet.

 

I Galleri Nevernes utstilles akvareller fra ”Ski i sjela” prosjektet, ”Flora” serien, og fra ”Tanker som fly”. Samt en serie kunstkort og boka ”Ski i sjela”, med over 60 illustrasjoner og ski historier fra hele Norge, hvor HKH Dronning Sonja også har medvirket med sin egen skihistorie.

Faste utstillinger

Årets faste utstillinger inkluderer verk av Kjell Nupen som vil bli vist i Hovedhuset/Galleriet på brygga. I tillegg vil rundt 40 malerier av Even Ulving og noen av Birger Berthils verk bli utstilt i salen og 2. etasje i Fjøsen. I tillegg kan man oppleve en rekke enkeltstående verk fra ulike kunstnere.

Bilder fra utstillinger